20 aug 2019

Stadionveld PSV De Herdgang voorzien van XtraGrass hybridegras

Tags:Hybride · Voetbal · XtraGrass

Stadionveld PSV De Herdgang voorzien van XtraGrass hybridegras

DINSDAG 20 AUGUSTUS - Vorige week opende PSV Eindhoven haar vernieuwde trainingscomplex ‘De Herdgang’. Het complex is de afgelopen maanden gerenoveerd en het kunstgras stadionveld is vervangen door een XtraGrass hybride grasveld.

Het XtraGrass hybridesysteem van GreenFields combineert de positieve eigenschappen van natuurgras met de sterkte en duurzaamheid van kunstgras en biedt daardoor een uitstekend speeloppervlak voor professioneel voetbal. De gepatenteerde weeftechniek zorgt bovendien voor een ongeëvenaarde sterkte.

PSV, één van de drie bekendste Eredivisie-clubs in Nederland, beschikte reeds over diverse GreenFields-velden, waaronder een gepatenteerd geweven kunstgrasveld en het hybride XtraGrass. Op basis van de goede ervaringen met het bestaande XtraGrass-veld, koos PSV opnieuw voor dit product. Het mengsel voor het XtraGrass-veld is speciaal bereid op basis van specificaties en aanbevelingen. Het geavanceerde veldsysteem is eveneens voorzien van bodemverwarming en een automatisch irrigatiesysteem. Ook na het afronden van de installatie van het veld blijft GreenFields het onderhoudsteam van PSV ondersteunen door het geven van advies en het overdragen van kennis rondom XtraGrass.

Het verwijderde GreenFields MX-kunstgrasveld zal worden hergebruikt in een trainingscentrum in Burkina Faso. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Rob Groener van Topscore Soccer Consultancy. Het trainingscentrum in Burkina Faso wordt beheerd door Rahim Ouédrago, voormalig speler van FC Twente (1998-2007).

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!