24 nov 2021

Fantastische ervaringen met GreenFields XtraGrass in Kiev

Tags:Hybride · Nieuws · Voetbal · XtraGrass

In mei van dit jaar werd een GreenFields XtraGrass hybride grassysteem geïnstalleerd in het nationale stadion van Oekraïne, NSK Olimpiyskiy in Kiev.

Sinds midden juni zijn er ongeveer 30 wedstrijden op gespeeld. Het veld wordt gebruikt door zowel Dynamo Kiev als Shakhtar Donetsk voor hun wedstrijden in de nationale competitie en de UEFA Champions League. Hiernaast wordt het veld gebruikt door het nationale voetbalelftal van Oekraïne. Naast de wedstrijden vonden, sinds de installatie, ook al heel wat trainingssessies plaats op het veld.

Het intensieve gebruik van het veld, door vele wedstrijden in een korte periode, is mogelijk gemaakt door het uitgebreide onderhoud van het XtraGrass-veld in combinatie met een verwarmingssysteem. Maksym Kobzin en Maksym Stelmakh, de verantwoordelijke groundsmen, zijn zeer trots op de hoge kwaliteit van het veld. Volgens hen wordt het momenteel beschouwd als het beste natuurlijke veld in Oekraïne. Deze bewering werd gestaafd door de uitstekende staat van het veld de dag na de Champions League wedstrijd Dynamo Kiev - Bayern München, die plaatsvond in besneeuwde omstandigheden.

Het is niet verwonderlijk dat dit XtraGrass-veld de favoriet is van het nationale voetbalteam van Oekraïne. Dynamo Kiev en Shakhtar Donetsk hebben in totaal al 6 gelijkwaardige velden geïnstalleerd op hun trainingsfaciliteiten.

Het XtraGrass veld een dag na de wedstrijd Dynamo Kiev - Bayern Munich

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!