20 aug 2019

XtraGrass hybride grasveld in stadion PSV De Herdgang

Tags:Hybride · Voetbal · XtraGrass

XtraGrass hybride grasveld in stadion PSV De Herdgang

DINSDAG 20 AUGUSTUS - Vorige week opende PSV Eindhoven haar vernieuwde trainingscomplex "De Herdgang". Het complex is onlangs gerenoveerd en het kunstgras stadionveld is vervangen door een XtraGrass hybride veld.

Het GreenFields XtraGrass hybride systeem combineert de positieve eigenschappen van natuurgras met de sterkte en duurzaamheid van kunstgras, waardoor het een elite speeloppervlak biedt voor professioneel voetbal. De gepatenteerde weeftechniek biedt ook een uitzonderlijke sterkte.

PSV, een van de drie gerenommeerde Eredivisie-clubs in Nederland, installeerde al diverse GreenFields-velden, waaronder een gepatenteerd geweven kunstgrasveld en het hybride XtraGrass. Op basis van hun goede ervaringen met het bestaande XtraGrass-veld koos PSV opnieuw voor dit product. Het wortelzonemengsel voor het XtraGrass-veld is speciaal bereid op basis van specificaties en aanbevelingen. Het geavanceerde veldsysteem is ook uitgerust met een bodemverwarmingssysteem en een automatisch irrigatiesysteem. Nadat de installatie van het veld is voltooid, blijft GreenFields het grondonderhoudsteam ondersteunen door advies te geven en kennis over XtraGrass te delen.

Het verwijderde GreenFields MX-kunstgrasveld wordt hergebruikt in een trainingscentrum in Burkina Faso. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Rob Groener van Topscore Soccer Consultancy. Het trainingscentrum in Burkina Faso wordt beheerd door Rahim Ouédrago, oud-speler van FC Twente (1998-2007).

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!