4 jan 2017

Een geweldig jaar voor onze weeftechnologieën!

XtraGrass en MX

Tags:Rugby · Voetbal

Met het einde van het jaar in zicht kunnen we zeggen dat het een boeiend jaar is geweest voor GreenFields en onze twee premium geweven producten: het hybride kunstgrassysteem XtraGrass en ons 3G-kunstgras MX TriMension.

De in 2015 geïnstalleerde XtraGrass-kunstgrasvelden in het Kassam Stadium en de Ricoh Arena kregen erkenning voor hun prestaties. Het veld in het Kassam-stadion had een geweldig eerste seizoen, de club promoveerde en het veld werd gekozen door de IFPA als het meest verbeterde veld League 2, daarnaast werd er ook een nominatie ontvangen van de STRI als een van de drie beste drie speelvelden.

Het GreenFields Grounds Team, dat zorgt voor het onderhoud van het veld in de Ricoh Arena, werd uitgeroepen als winnaars tijdens de IOG Awards voor topkwaliteit van sportkunstgras. Het Grounds Team dat bestaat uit twee personen is verantwoordelijk voor het waarborgen van de topconditie van het XtraGrass-veld zodat ze kunnen voldoen aan de volle agenda van de multifunctionele sportarena voor Wasps RFC en Coventry City FC, alsmede voor andere doeleinden.

"We zijn trots op ons XtraGrass-systeem en zijn erg blij dat de branche het erkend als een hoogwaardig sportspeelveld."

Paul Milton, Commercieel Directeur van GreenFields EMEA

XtraGrass combineert de positieve eigenschappen van natuurgras met de sterkte en duurzaamheid van kunstgras. Clubs kunnen hiervan profiteren met het optimaal gebruik van een groener veld, het hele jaar door.

Laten we de MX TriMension niet vergeten! Dit systeem werd ook volop geprezen door de branche. Het is geïnstalleerd bij topclubs over de hele wereld, waaronder Arsenal, Charlton Athletic, PSV Eindhoven en Celtic, en bezig te bewijzen dat het een topproduct is. De triple-W-weeftechnologie zorgt voor een zeer hoge tuft bind waardoor de kunstgrasvezels rechterop blijven staan dan ooit, wat zorgt voor optimale speelprestaties.

"Ik denk dat het een van de beste velden van Nederland is. Elke club zou er een moeten hebben. Als terreinverzorger is het fenomenaal om dezelfde veldkwaliteit te hebben in zowel juni als december."

Joe Wallace, Hoofd-terreinverzorger van Falkirk FC

Dit wordt onderstreept door terreinbeheerder Paul Ashcroft van Premier League club Arsenal FC waar in de opleidingsacademie MX TriMension-velden worden gebruikt: "Het veld moet er niet alleen goed uitzien, het moet ook goed bespeelbaar zijn. En deze velden zijn dat!"*

Met meer geweven GreenFields-velden in de planning voor 2017 en met de branche die zich uitspreekt over ons succes ziet het ernaar uit dat het weer een jaar gaat worden om nooit te vergeten!

Verslaggeving in branchepublicaties: Turf Matters, Turf Business and SAPCA News.

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!