4 aug 2017

GreenFields TX Elite voldoet als eerste aan de nieuwe FIH-kwaliteitscriteria

Tags:Getuft · Hockey · TX

Na de publicatie van de nieuwe FIH-kwaliteitsnormen is GreenFields er trots op om het eerste bedrijf te zijn met kunstgras dat heeft voldaan aan deze strengere testregeling.

GreenFields TX Elite is de eerste productlijn dat voldoet aan de nieuwe 2017 FIH-kwaliteitscriteria voor Global Fields. De nieuwe strengere FIH-testcriteria zijn meer gericht op hoogwaardige sportprestaties en duurzaamheid op lange termijn om de consistentie en kwaliteit van velden over de hele wereld te verhogen.

Alastair Cox, FIH Facilities & Quality Programme Manager: "Ik ben blij dat de TenCate Grass Group zo snel heeft gewerkt om nieuw kunstgras te ontwikkelen dat voldoet aan de nieuwe FIH-normen voor hockeygras en -velden (beschikbaar op www.fih.ch/facilities). De nieuwe normen zijn ontwikkeld om innovatie aan te moedigen en ervoor te zorgen dat de juiste kwaliteit van de kunstgras beschikbaar is voor het beoogde speelniveau. Het is geweldig om twee producten te kunnen certificeren die zijn ontwikkeld met duurzaamheid en internationaal spel in hun DNA, zo snel nadat de normen werden gepubliceerd."

GreenFields, onderdeel van de TenCate Grass Group, heeft zijn hockeykunstgras opnieuw ontwikkeld om GreenFields TX Elite te creëren; een verbeterd, ultra-duurzaam waterveld voor hockey voor snellere en soepelere balprestaties.

Rachel Oakley, Product Strategy Director TenCate Grass: "We zijn trots dat GreenFields TX Elite als eerste ter wereld deze gerenommeerde status heeft bereikt. Samen met onze jarenlange focus op innovatieve technologie en hoge kwaliteit in hockeysystemen benadrukt deze status onze leidende positie op de hockeymarkt."

Als klap op de vuurpijl is GreenFields TX Elite ook gekozen als officieel oppervlak voor het Rabobank EK Hockey 2017 in Amsterdam. Met minder dan drie weken voor het begin van het toernooi heeft GreenFields TX Elite zichzelf al bewezen als de nieuwe maatstaf voor modern, snel hockey met lovende beoordelingen afkomstig uit eerdere veldinstallaties.

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!