1 mrt 2018

GreenFields lanceert nieuw non-infill kunstgras met optimale bespeelbaarheid

Lancering van een GEWEVEN kunstgras zonder infill!

Tags:Geweven · MX · Voetbal

GreenFields introduceert een echte innovatieve game-changer: GreenFields MX Non-Fill, een hoogwaardig alternatief voor kunstgras met invulmateriaal, dat zorgt voor natuurlijk balgedrag en ideale grip voor de speler. Dit nieuwe kunstgras, ontworpen om FIFA Quality Pro prestaties te leveren, is geproduceerd met een gepatenteerde geweven technologie, is zuiniger te onderhouden, sneller te installeren en zal geen enkele milieu- of gezondheidsproblemen met zich meebrengen rondom bepaalde invulmaterialen. Bovendien is het gemakkelijker te recyclen dan ingevuld kunstgras.

Jarenlang heeft invulmateriaal sporters een positieve sportervaring gegeven door te zorgen voor de juiste ondersteuning van de speler, grip van de schoen en het balgedrag. Toch is ingevuld kunstgras niet in alle gevallen een geschikte oplossing. Tijdens de installatie zijn kosten en tijd factoren die daar invloed op hebben, evenals economische gevolgen op lange termijn. Het invulmateriaal wordt tevens vaak verspreid buiten het veld, wat extra schoonmaak- en onderhoudskosten veroorzaakt, naast de mogelijke milieu- en gezondheidsdiscussies rondom bepaalde invulmaterialen. Bovendien vereist invulmateriaal periodieke decompactatie om de prestaties en drainage van het veld optimaal te houden, wat ook een doorlopende kostenpost vormt.

Deze nadelen zorgen ervoor dat niet-ingevuld kunstgras vaak een betere keuze zijn. Tot op heden hebben deze zogenoemde non-infill producten moeite gehad met het creëren van de juiste speeleigenschappen, die vaak worden geleverd door het invulmateriaal, zoals het realistische balgedrag en langdurige prestaties op het gebied van schoengrip en schokabsorptie. Problemen met het uitglijden van de voet tot juist het vastzetten ervan, hebben voor bezorgdheid gezorgd rondom risico’s voor spelers. Daarnaast was er vaak ontevredenheid over de algehele spelerservaring zoals de mogelijkheid om de voet onder de bal te krijgen of het standbeen stevig neer te zetten.

Het GreenFields MX NF kunstgras lost deze uitdagingen op. De weeftechnologie die wordt gebruikt om “altijd rechtopstaande” vezels te produceren, zorgt voor een optimale balstuit en balrol, stevige grip (door het voorkomen van het wegglijden van de voet) en garandeert dat de speler de schoen goed onder de bal kan plaatsen. Bovendien zorgt de duurzaamheid en sterkte van de vezel zelf ervoor dat deze speeleigenschappen optimaal blijven op lange termijn.

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!