28 mei 2019

TenCate Grass Group en GreenFields partners in eerste circulaire verwerkingsfabriek voor kunstgras in Nederland

Tags:Getuft · Geweven · Hybride · MX · 

Dit initiatief maakt het mogelijk dat gemeenten, sportverenigingen en andere organisaties end-of life kunstgras op een duurzame wijze kunnen laten verwerken.

Moederbedrijf TenCate Grass Group investeertin de oprichting van GBN Artificial Grass Recycling B.V.(GBN-AGR). Dit bedrijf zal vanaf eerste kwartaal 2020 in het Westelijk Havengebied in Amsterdam kunstgras recyclen tot hoogwaardige circulaire grondstoffen die kunnen worden hergebruikt in de industrie en in de aanleg van nieuwe kunstgrasvelden. Tot die tijd neemt verwerkingsbedrijf GBN-AGR oud kunstgras in op een tijdelijke locatie.

CEO TenCate Grass Group, Michael Vogel:
“TenCate Grass streeft ernaar het meest innovatieve en duurzame kunstgras te leveren met een zo klein mogelijke belasting voor het milieu. We zijn daarom verheugd om samen te werken met dé expert op het gebied van recycling GBN Groep. Met dit initiatief nemen we onze verantwoordelijkheid voor de hele kunstgrasketen, van productie tot verwerking tot hergebruik. Hiermee zetten we een eerste stap in wereldwijd circulair werken.”

GBN-AGR werkt aan 100% circulaire verwerking van kunstgras, zodat BRL-certificering mogelijk wordt. Hiermee kan aan zowel opdrachtgevers als afnemers van circulaire grondstoffen een volledig transparant en hoogwaardig proces worden gegarandeerd. GBN-AGR zal jaarlijks een impact rapport publiceren, dat onder andere aangeeft hoeveel vierkante meters kunstgras zijn verwerkt, tot welke grondstoffen of producten, en waar de producten zijn beland.

   

Over GBN-AGR

GBN Artificial Grass Recycling B.V. is een zelfstandig bedrijf dat volledig wordt aangestuurd door GBN Groep, een vooraanstaand Nederlands bedrijf voor verwerking van grond- en reststoffen. GBN Groep is onderdeel van Strukton. GBN zoekt in de value cases die zij ontwikkelt altijd bewust de samenwerking met andere marktpartijen. GBN-AGR is met steun van ketenpartners Antea Sport, Edel Grass, Ten Cate Grass Group, Greenfields, CSC Sport, Sports & Leisure Group en Domo Sport Grass opgericht.

 

Over GBN Groep

GBN Groep heeft als missie om grondstoffen voor iedereen beschikbaar te houden. Nu en in de toekomst. Zij doet dit door de cirkel rond te maken en een 100 procent circulair gebruik van die materiaalstromen mogelijk te maken, die niet hernieuwbaar zijn. Daarmee dringt GBN het gebruik van primaire grondstoffen terug en kan de wereld blijven bouwen en produceren.

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!