6 okt 2020

Ontwikkeling kunstgrassystemen in het Centre for Turf Innovation

Tags:Nieuws

TenCate Grass, het moederbedrijf van GreenFields, opende een nieuw, wereldwijd toonaangevend onderzoeks- en innovatiecentrum: Het Centre for Turf Innovation (CTI). Met deze faciliteit kan TenCate Grass de innovatie in de ontwikkeling van kunstgrassystemen verder vergroten, met behulp van innovatieve methoden die gericht zijn op de ervaringen van sporters.

GreenFields heeft als dochteronderneming van TenCate Grass volledig toegang tot het CTI en ontwikkelt systemen die voldoen aan de eisen van de spelers, de sport en de eigenaren van de faciliteiten. In het CTI integreren we nieuwe materialen en productiemethoden om de prestaties, levensduur en duurzaamheid van grassystemen te verbeteren.

Het CTI stelt GreenFields in staat om geavanceerde, wereldwijd toonaangevende technologieën te gebruiken voor het uitvoeren van onderzoek, ontwikkeling en het verbeteren van kunstgrassystemen. We verzamelen gegevens met behulp van in-game scenario's in het laboratorium en op het veld. Daarnaast zijn we in staat om de impact van verschillende onderdelen van het systeem te isoleren (shockpad, backing, vezels, infill, etc.) om zo een beter inzicht te krijgen in hun rol in het hele systeemgedrag. Omdat we toegewijde R&D-extrusielijnen en tuftmogelijkheden hebben binnen het CTI, zijn we in staat om binnen enkele dagen systemen te ontwerpen, produceren en testen - en dat alles onder één dak.

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!