3 nov 2020

Eerste Ecocept e-layer geïnstalleerd in Spanje

Tags:Getuft · Nieuws · Slide Max · Voetbal

OPSA, ons Spaanse zusterbedrijf, installeerde de allereerste TenCate Ecocept RT Performance Sports Base in Spanje. Het systeem (een GreenFields Slide Max Pro-veld, geïnstalleerd op een Ecocept Performance Sports Base) is geïnstalleerd op Campo de fútbol "Vivar Tellez" in Málaga. Het voetbalveld kan worden gebruikt als 11-a-side en twee 7-a-side velden en biedt plaats aan maximaal 4.000 toeschouwers.

SYSTEEM

De 23 mm Ecocept Performance Sports Base is geïnstalleerd op een asfaltlaag en bestaat uit gerecycled gras (RT), gerecycled rubber en een bindmiddel. Omdat de laag bijna volledig uit gerecyclede materialen bestaat, vermindert ze de impact op het milieu.

Bovenop de Ecocept-laag wordt een GreenFields Slide Max Pro-veld geïnstalleerd. De GreenFields Slide Max Pro vezels zijn ontworpen in een geribbelde diamantvorm om een geavanceerde, ultra-duurzame grasmat met uitzonderlijke speeleigenschappen te creëren. Dit product is uiterst veerkrachtig en zorgt voor een langere levensduur, ook voor velden die intensief gebruikt worden. De grasvezels bieden een uitzonderlijke splijtweerstand, die geavanceerde prestaties met een natuurlijke aanblik. GreenFields Slide Max Pro velden geven een grote veerkracht en voor alle spelersniveaus. 

Over ECOCEPT

De Ecocept Performance Sports Base is een innovatief type poreuze onderlaag, speciaal ontwikkeld voor gebruik onder kunstgrasvelden. Ecocept kan gebruikt worden als een gecombineerde constructielaag en shockpad en garandeert een stabiel oppervlak om de belasting van spelers te verminderen. Het vermindert ook de impact op het milieu, omdat het bijna volledig is gemaakt van gerecyclede materialen, waaronder oude kunstgrasvelden.

Als onderdeel van een GreenFields-systeem, is Ecocept specifiek ontwikkeld als onderlaag voor sportvelden met kunstgras. Ecocept verbetert biomechanische  eigenschappen en ondersteunt prestaties. Ecocept biedt structurele stabiliteit in een volledig gebonden en gestabiliseerde onderlaag. De sportbasis heeft uitstekende drainageprestaties.

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!