15 jul 2020

GreenFields lanceert ECO-range: systemen van topklasse met een optimale duurzaamheid

Tags:ECO-range · Nieuws

GreenFields lanceert de ECO-range;  een reeks kunstgrassystemen die zijn ontworpen met een sterke focus op duurzaamheid en langdurige prestaties. De systemen zijn gelabeld via een innovatief en robuust classificatiesysteem om de ecologische kwaliteiten van elk systeem te illustreren. De duurzaamheidsclassificatie is ontwikkeld, getest en geëvalueerd met ondersteuning van het nieuwe Center for Turf Innovation van TenCate Grass.

Wereldwijd wordt de samenleving zich steeds meer bewust van de uitputting van onze planeet. Een groeiend ruimtegebrek vraagt om een optimale benutting van beschikbare ruimte. Toenemend watertekort vraagt om oplossingen om water te besparen. Kunstgras kan een duurzame oplossing zijn om ruimte te optimaliseren en water te besparen.


Lichaamsbeweging kent vele voordelen en het is daarom belangrijk om mensen in staat te stellen te genieten van sport en spel, waardoor de mentale en fysieke gezondheid wordt versterkt. Kunstgras voor sport biedt miljoenen mensen over de hele wereld de mogelijkheid om te sporten, ongeacht de beschikbare ruimte, het lokale klimaat en de beschikbaarheid van water.

De kunstgrasindustrie heeft een wereldwijde focus op duurzaamheid nodig om kunstgras zo ‘groen’ mogelijk te maken en op die manier de levensduur en impact op het milieu gedurende de levenscyclus te verbeteren.


GreenFields is koploper op het gebied van innovatie en het verhogen van duurzaamheid: als een van de eerste maakte GreenFields gebruik van natuurlijk infill. Ook bij de ontwikkeling van hoogwaardige nonfill systemen voor sporttoepassingen zijn zij toonaangevend. De nieuwe GreenFields ECO-range omvat een volledig assortiment kunstgrassystemen, van basis- tot elitesystemen met een breed scala aan milieuvriendelijke opties: Duurzame opties voor kunstgras, biologisch- of non-infill, duurzame productie, gereduceerde impact van installatie en een hoogwaardig recyclingpotentieel. De ECO-range bestaat uit kunstgrassystemen die geclassificeerd zijn als systemen met een lage impact op het milieu. De classificatie voor elk systeem wordt uitgedrukt met een duurzaamheidslabel, ontworpen om de belangrijkste aspecten van een duurzaam systeem af te dekken, waaronder: de materiële footprint, de CO2-footprint en het recyclingpotentieel.
Voor clubs en gemeenten die willen kiezen voor een duurzaam, goed presterend sportveld dat zo milieuvriendelijk mogelijk is, heeft GreenFields de oplossing.

Binnenkort vindt u meer informatie over het GreenFields ECO-assortiment op onze website. Neem voor extra informatie contact op met ons kantoor via +31 (0) 548 633333.

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!