12 aug 2020

Virtual Meet & Greet met één van onze GreenFields experts

met André Wolbrink – Head Engineering

Tags:Nieuws

GreenFields is er trots op André Wolbrink in het team te hebben. André kwam in 2015 in dienst bij GreenFields en heeft meer dan 25 jaar ervaring in de sportgrasindustrie. Hij is betrokken bij de aanleg van talloze hybride- en kunstgrasvelden over de hele wereld. André is betrokken bij hybride XtraGrass-projecten en bij FIFA-, Cruyff Courts- en Field in a Box-kunstgrasprojecten over de hele wereld, waarbij hij de projecten coördineert, van aanvraag en verzending tot installatie en onderhoud.

Andrés passie is het ontwerp en de installatie van hoogwaardige hybride grassystemen. Zijn kennis en ervaring is cruciaal gebleken voor het succes van GreenFields XtraGrass. XtraGrass-projecten die door André worden beheerd, zijn onder meer GelreDome Arnhem, Arena Lviv en het National Stadium in Singapore.

André over XtraGrass: “XtraGrass is een geweven systeem en biedt een superieure vezelbinding. De gedeeltelijk biologisch afbreekbare backing biedt ondersteuning voor de verankering van de wortels. Doordat het natuurgras langer is dan de kunstgrasvezels, is er slechts een zeer minimale slijtage van de kunstgrasvezels. De XtraGrass-vezels beschermen de kruin van de plant en verhogen de stabiliteit van het veld, waardoor grote schade aan het veld wordt voorkomen.

Door de jaren heen ben ik naar veel landen gereisd, in zeer diverse klimaten, om te adviseren en te assisteren bij de installatie en het onderhoud van onze XtraGrass hybride velden. De installatie van een XtraGrass-veld kan worden gedaan door middel van zaaien, maar er zijn ook verschillende opties om het veld in een kwekerij te cultiveren en over te brengen naar een stadion als een ‘lay-and-play-systeem’. In dit geval kan het veld al binnen dagen worden bespeeld!

De aanleg van een hybride veld is de eerste stap, maar onderhoud achteraf is net zo belangrijk. Het onderhoud van een hybride veld is niet anders dan natuurgras, maar je moet er met een andere blik naar kijken: De toplaag moet je schraal houden en de beworteling moet goed zijn; dat zijn belangrijke pijlers voor de levensduur van de mat en voor het speelplezier"

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!