11 jan 2021

Eerste GreenFields Slide Max ST-veld met biologisch afbreekbare GreenFill geïnstalleerd in Nederland

Het systeem scoort een A-label in de GreenFields ECO-range.

Tags:Getuft · Slide Max · Voetbal

Met ongeveer 1.800 leden is HC&FC Victoria in Loosdrecht een van de grootste amateursportverenigingen van Nederland. Deze zomer heeft de club geïnvesteerd in een nieuw kunstgrasveld, om extra capaciteit te creëren. De club koos voor een systeem in het GreenFields ECO-range: ons Slide Max ST-veld met GreenFill, dat werd geïnstalleerd door ons zusterbedrijf CSC Sport.

Met de installatie van het 7-a-side ECO-rangesysteem (A-label) breidde de club haar capaciteit uit om al haar leden beter te kunnen huisvesten. De duurzame diamantvormige vezels in het GreenFields Slide Max ST-veld zijn perfect geschikt voor hoogwaardige sportvelden. Dit maakt het veld bruikbaar voor trainingssessies, wat gunstig is voor de planning. Bovendien is het veld ook geschikt voor wedstrijden: voor 6x6 en 8x8 pupillenvoetbal en 7x7 seniorenvoetbal.


De club heeft gekozen voor ons GreenFields Slide Max ST-veld: een semi-getextureerd, laagpolig product. Het combineert onze bekende Slide Max garens met getextureerde diamantvezels om de infill in het veld beter te kunnen insluiten.


Een van de onderwerpen van het onderzoek was de infill voor dit nieuwe veld. Victoria heeft bewust gekeken naar alternatieve infill materialen. Na een grondig onderzoek besloot de club te kiezen voor GreenFill: infill die biologisch afbreekbaar is. De getextureerde diamantvezels in het GreenFields Slide Max ST-veld houden de infill beter op zijn plaats, waardoor opspattend infill en infillmigratie worden voorkomen.

Gerard Nijhoving, directeur van Senbis, het bedrijf dat GreenFill produceert, reageert op het project: "We zijn erg blij met de succesvolle realisatie van dit duurzame GreenFields-veld door CSC Sport. We werken al jaren aan de ontwikkeling van deze biologisch afbreekbare high-performance infill in nauwe samenwerking met deze partners. Het hele doel was om met een schone oplossing te komen voor microplastic-problemen veroorzaakt door infill. Een dergelijke innovatie nu op de markt zien komen is natuurlijk een trots moment en voelt na een intensieve ontwikkelingsperiode de moeite waard".


Vincent Homrighausen, Managing Director van GreenFields en Downstream EMEA: "De wereldwijde focus op duurzaamheid neemt snel toe en met de recente introductie van de ECO-range heeft GreenFields zijn positie als koploper op het gebied van innovatie in de industrie opnieuw bevestigd. Het GreenFields Slide Max ST systeem met Greenfill is een uitstekende aanvulling op een reeks producten die een veilige, duurzame en duurzame sportervaring bieden".

Het nieuwe veld heeft de officiële jeugdmaten en kan gebruikt worden als wedstrijdveld. Het veld is geschikt voor wedstrijdwedstrijden en met de runouts, lijnen en jeugddoelen officieel goedgekeurd voor competitievoetbal. Volgens Victoria's voorzitter William Koot was de aanleg van het nieuwe veld succesvol. Door de corona-crisis ging het iets anders dan gebruikelijk, maar het veld kon aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen worden opgeleverd. William Koot heeft een goede eerste indruk van het veld: "De pupillen genieten van het voetballen op dit nieuwe veld. We gaan het ook gebruiken voor 7x7 senioren, maar door corona hebben ze er nog niet veel op kunnen spelen. Zodra ze er meer op spelen, verwachten we een goede evaluatie te kunnen maken en een vergelijking te kunnen maken met onze andere velden. Maar tot nu toe zijn de senioren positief geweest, en ik kan zeggen dat de installatie voor ons als club heel vlot is verlopen".

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!