15 apr 2021

Voetbalclub ASC Oegstgeest klaar voor de toekomst dankzij twee ECO-range MF Elite kunstgrasvelden

De nieuwe, laagpolige velden verminderen opspattend infill met 93%

Tags:ECO-range · Getuft · Voetbal

Begin dit jaar kreeg de club Ajax Sportman Combinatie (ASC) uit Oegstgeest groen licht voor de aanleg van twee kunstgrasvelden. De club wilde duurzame velden en koos voor een gerenommeerd systeem binnen de GreenFields ECO-range: Greenfields MF Elite met kurk. Het systeem is geclassificeerd met een A-label op de duurzaamheidsladder: de monofilamentvezels zijn extreem slijtvast en de gefibrilleerde tapevezels zorgen ervoor dat infill beter op zijn plek blijft liggen waardoor opspattend infill met maar liefst 93% wordt verminderd, ten opzichte van een traditioneel 60 mm kunstgrassysteem.

 

De club heeft gekozen voor twee GreenFields MF Elite velden omdat ze duurzame, slijtvaste velden nodig hebben die geschikt zijn voor intensief gebruik en minimaal onderhoud vergen. De geïnstalleerde GreenFields MF Elite velden hebben een lage poolhoogte en innovatieve vezelcombinaties die de natuurlijke kurkinvulling zeer efficiënt in het veld houden. Dit vermindert de verspreiding naar de omgeving aanzienlijk en elimineert ongewenste infill migratie en opspattend infill.

De club beschikte over drie natuurgrasvelden en een hybrideveld. Met 1.100 leden en 70 teams had de club met deze velden echter te weinig capaciteit om alle leden een goed veld te bieden; de velden werden overbelast. Een natuurgrasveld kan 300 speeluren per jaar aan. Met 70 teams die gemiddeld 2 uur per week trainen, zit je al op 140 uur in een week. Daarbij komen nog de wekelijkse thuiswedstrijden, waardoor de belasting nog hoger uitkomt en het veld al binnen een paar weken is opgebruikt. 

Over GreenFields MF Elite
GreenFields MF Elite combineert de voordelen van monofilament en tape vezel technologieën om een zeer slijtvast veld met natuurlijke bespeelbaarheid te creëren, wat zorgt voor een natuurlijk balspel en goede grip voor de speler. In vergelijking met een D-label systeem vermindert de hoge pooldichtheid van GreenFields MF Elite het opspattend infill met maar liefst 93%, waardoor de speelervaring van sporters verbetert. De tape gaat platliggen en door de fibrillatie bedekt het de en houdt het de infill op de plek. Dit resulteert in minder verspreiding van infill en minimale onderhoudsbehoefte.

Aanleg van het kunstgras voetbalveld

Drone foto genomen tijdens de installatie van de twee kunstgras voetbalvelden bij ASC Oegstgeest, Nederland. De grasmatten werden geïnstalleerd door ons zusterbedrijf CSC Sport.

GreenFields MF Elite productblad

Neem contact op!

Neem de eerste stap naar het ontwikkelen van uw nieuwe sportveld. Neem vandaag nog contact met ons op voor het plannen van een bezoek op locatie of voor advies van één van onze experts.

Contact

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!