24 jun 2021

Van verpakkingen tot velden: Lay's werkt samen met GreenFields en kondigt wereldwijd Lay's RePlay-programma aan

Lay's selecteerde GreenFields MX NF op gerecycleerd Ecocept, een non-infill ECO-range systeem met A+ label voor duurzaamheid.

Tags:ECO-range · MX · Nieuws · Voetbal

Vandaag kondigt Lay's® een nieuw wereldwijd initiatief aan, Lay's RePlay, om gemeenschappen over de hele wereld plezier te brengen door middel van de kracht van voetbal. Lay's is een samenwerking aangegaan met de UEFA Foundation for children en streetfootballworld om lege chipsverpakkingen te hergebruiken voor het aanleggen van duurzame voetbalvelden, het verenigen van gemeenschappen en het stimuleren van positieve resultaten voor mensen en de planeet. Lay's heeft GreenFields geselecteerd als leverancier van de velden, omdat zij de meest slijtvaste en duurzame velden produceren die in de industrie beschikbaar zijn.


Naar verwachting zullen in 2021 wereldwijd vijf Lay's RePlay voetbalvelden worden geopend, als eerste in Tembisa, Zuid-Afrika, gevolgd door gemeenschappen in Rusland, Brazilië, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. Alleen al in het eerste jaar zullen de velden meer dan 3.600 uur aan spel- en educatieve sportprogramma's bieden, waarvan meer dan 16.000 leden van de gemeenschap zullen profiteren.


Lionel Messi, die al lange tijd wereldwijd Lay's ambassadeur is en zesvoudig Ballon d'Or-winnaar, zegt: "Ik had het geluk dat ik op jonge leeftijd met voetballen kon beginnen en het heeft mijn leven veranderd. Iedereen verdient de kans om te spelen en verliefd te worden op de sport, en Lay's RePlay geeft gemeenschappen over de hele wereld die kans. Ik ben er trots op dat ik via dit project iets terug kan doen en ik ben enthousiast over de impact die het kan hebben op de volgende generatie.


De Lay's RePlay-velden maximaliseren de sociale waarde en minimaliseren tegelijkertijd de impact op het milieu. Van de materialen waaruit het veld is gemaakt tot de installatie, de GreenFields velden zijn ontworpen om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. In samenwerking met GreenFields worden lege Lay's chips verpakkingen ingezameld bij lokale afval- en recyclingbedrijven en krijgen ze een tweede leven - ze worden versnipperd en omgezet in pellets die deel gaan uitmaken van de Ecocept™ basislaag. De grasmat, een GreenFields MX NF non-infill veld, is ontwikkeld voor een duurzame, high-performance spel. De pool van het veld bestaat uit veerkrachtige maar zacht aanvoelende poolgarens in twee verschillende vormen en wordt gecombineerd met een volumineuze luchttextuurlaag die infill vervangt. GreenFields MX NF is gemaakt van één polymeerfamilie en kan worden gerecycled tot hoogwaardige polymeerkorrels voor nieuwe toepassingen. Aan het einde van zijn lange levensduur (ca. 20 jaar) kan Ecocept opnieuw worden gegranuleerd en bestraat om de levenscyclus van het systeem te verlengen, voor een echt circulaire oplossing. Naast de grasmat heeft Lay's zich gecommitteerd aan een koolstofcompensatiestrategie die ervoor zal zorgen dat alle velden een netto CO2-voetafdruk van nul zullen hebben gedurende hun levensduur van naar schatting 10 jaar.

Dit wereldwijde initiatief en commitment van Lay's is geverifieerd door onafhankelijk adviesbureau Good Business. Een diepgaande studie heeft aangetoond dat Lay's RePlay velden een aanzienlijk lagere milieu-impact hebben dan alternatieve kunstgrasvelden op verschillende gebieden, waaronder: verminderde uitstoot van broeikasgassen, microplastic vervuiling, recyclebaar materiaal en grasmatten, ecologische verstoring en watergebruik.


Lay's heeft al lang banden met de voetbalgemeenschap en is een officiële partner van de UEFA Champions League voor mannen en van de UEFA Women's Football. Het merk lanceert Lay's RePlay als een progressie van de kunstgrasvelden die het samen met de UEFA Foundation heeft ontwikkeld voor kinderen in de vluchtelingenkampen Za'atari en Azraq in Jordanië in 2017 en 2018, die sindsdien 35.000 mensen toegang hebben gegeven tot de sport.


Daarnaast laat Lay's RePlay zien dat PepsiCo zich blijft inzetten voor een duurzamer voedselsysteem en miljoenen consumenten inspireert om positieve milieu- en maatschappelijke actie te ondernemen.

Video afspelen

ECO-range  


De GreenFields ECO-range is een range van kunstgrassystemen ontworpen met een sterke focus op duurzaamheid en duurzame prestaties. Het GreenFields MX NF veld op een Ecocept basislaag is het best beschikbare systeem op het gebied van duurzaamheid en milieuvoordelen.   

LEES MEER

GreenFields MX NF productblad

Neem contact met ons op!

Zet de eerste stap naar de ontwikkeling van uw nieuwe sportveld. Contacteer ons vandaag nog om een afspraak te maken voor een bezoek ter plaatse of een consultatie van een van onze experts.

Contact

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!