20 jul 2022

GreenFields realiseert Lay's RePlay project in Turijn, Italië

Tags:Geweven · MX · Nieuws · Voetbal

Overal ter wereld voetbalvelden aanleggen waar jongens en meisjes kunnen voetballen en plezier hebben in een veilige omgeving. Dit is het doel van Lay's RePlay, een initiatief van PepsiCo. Samen met GreenFields zijn duurzame voetbalvelden aangelegd en het meest recente veld ligt in Turijn. GreenFields MX NF en Ecocept™ base layer werden hier succesvol geïnstalleerd.


BEKIJK DE TIMELAPSE VAN DE INSTALLATIE HIER


OVER LAY' REPLAY

Het Lay's RePlay-initiatief is tot stand gekomen door samenwerking met Streetfootballworld en de UEFA Foundation for Children. Over de hele wereld wordt aan kinderen een veilige ruimte geboden om van voetbal te genieten en hun vaardigheden te verbeteren.WIST JE DAT

"dat duurzaamheid een grote rol speelt bij de aanleg van een Lay's RePlay kunstgrasveld? In samenwerking met ons zijn er lege chipsverpakkingen ingezameld bij lokale afval- en recyclingbedrijven. Deze chipsverpakkingen kregen een tweede leven door te worden versnipperd en gerecycled tot pallets om zo onderdeel te worden van de  Ecocept™ base layer"

 
Video afspelen

SOCIALE WAARDE

De grasmat op het veld, GreenFields MX NF, biedt een levensechte spelerservaring samen met realistische balreacties. De gepatenteerde geweven technologie zorgt ervoor dat de zeer veerkrachtige vezels rechtop blijven staan, zelfs na herhaalde compressie met een betrouwbaar natuurlijk balgedrag als resultaat. De non-infill grasmat is ontwikkeld met het oog op duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid. Het veld garandeert dat de lokale bevolking jarenlang voetbalplezier gaat beleven!


WEKELIJKSE VOETBALSESSIES

In juni openden Nadine Kessler, UEFA Women's Football Manager en voormalig Italiaans international Claudio Marchisio het nieuwste veld in Turijn, Italië. Op dit nieuwe veld voetballen jongeren en vrouwen die het risico op sociale uitsluiting lopen 18 uur per week. Het veld werd ook gebruikt voor de nationale finale van het Gatorade 5-tegen-5 voetbaltoernooi voor vrouwen.


Video afspelen
Over GreenFields MX NF 

Ontwikkeld om de prestaties van een natuurlijke grasmat van goede kwaliteit te evenaren. De pool bestaat uit veerkrachtige maar zacht aanvoelende poolgarens in twee verschillende vormen gecombineerd met een volumineuze getextureerde thatchlaag
die de performance-infill vervangt. De drie tinten groen en het willekeurige weefpatroon resulteren in een gelijkmatige garenspreiding over het oppervlak voor een natuurlijke look en consistente prestaties in alle richtingen.

LEES MEER >


Over Ecocept™ base layer

De Ecocept Performance Sports Base is gemaakt van gerecycled plastic, gerecycled rubber en een bindmiddel. In elke full-size-veldinstallatie kan tot 140 ton stortafval verwerkt worden. Bovendien kan kunstgras aan het einde van de levensduur worden gerecycled tot een basis voor een nieuw kunstgrasveld.

LEES MEER >

.

Bent u geïnteresseerd in één van onze systemen of producten?

Neem nu contact met ons op zodat wij u er alles over kunnen vertellen!

Neem contact op!